Η πόλη της Θεσσαλονίκης

 

pic4
pic3
pic2
pic1

 

Σας καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με ξεχωριστή ομορφιά και φιλόξενους ανθρώπους. Η Θεσσαλονίκη, γνωστή και ως «Νύμφη του Θερμαϊκού» ήταν ανέκαθεν ένα σταυροδρόμι συνάντησης των πολιτισμών της Ανατολής και της Δύση και τόπος ανάμειξης των μεγάλων πολιτισμών και θρησκειών.

Από την ίδρυσή της από τον Κάσσανδρο ως μια ακμάζουσα ελληνιστική πόλη μέχρι την οθωμανική κυριαρχία αξιοποιεί την στρατηγική της θέση και αναπτύσσεται σε μια πολυπολιτισμική πόλη. Από το 1912, με τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων και την ενσωμάτωση της περιοχής στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Ελλάδας.

Διαθέτει μνημεία από όλο το φάσμα του ιστορικού χρόνου: Λευκός Πύργος, Ρωμαϊκή Αγορά (Forum), Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), Ροτόντα, εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, Τείχη και πλήθος βυζαντινών εκκλησιών.

Αξίζει όμως να δείτε και το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης και να διανύσετε με ποδήλατο ή περπατώντας, τον παραλιακό πεζόδρομο στολίδι, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και εκτείνεται από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τον Λευκό Πύργο και συνεχίζει ως το λιμάνι της πόλης, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα, λίγο πριν ξαποστάσετε σε ένα από τα πολυάριθμά καφέ της Λεωφόρου Νίκης.

Φημισμένα ουζερί, ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία σας περιμένουν διάσπαρτα σε όλη την πόλη αλλά και συγκεντρωμένα στην πλατεία Άθωνος και την περιοχή των Λαδάδικων.Κλίμα

H θερμοκρασία το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Μέγιστη Μηνιαία °C 15.4
Μέση Μηνιαία °C 11.0
Ελάχιστη Μηνιαία °C 6.8
Υγρασία % 76.8
Βροχόπτωση (mm) 54.4

Μην ξεχνάτε ότι η πόλη παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλές τιμές υγρασίας που αλλάζουν την αίσθηση της θερμοκρασίας!

 

Χρήσιμα Link

Δήμος Θεσσαλονίκης-Ταξιδεύοντας στη Θεσσαλονίκη

Στιγμές στην Ιστορία

Visit Greece

www.thessaloniki.travel