Πολιτιστικό πρόγραμμα

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη City Tour
Ώρες: 14:00-17:00
Κόστος: 45,00€ / άτομο
Εξερευνήστε την ιστορία 2.300 ετών, μέσα από μια περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Γυρίζοντας στην πόλη, αξίζει να περάσετε μέσα από τα βυζαντινά τείχη απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκης από τον Πύργο Τριγωνίου (Αλύσεως) που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης. Επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (5ος αι. μ.Χ.) μια θαυμάσια πεντάκλιτη βασιλική αφιερωμένη στον πολιούχο άγιο πόλης. Εκεί συναντά κανείς εντυπωσιακά βυζαντινά ψηφιδωτά και την Κρύπτη, όπου ο άγιος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τους Ρωμαίους στρατιώτες. Στο τέλος της περιοδείας, ο ξεναγός μας θα σας οδηγήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Λουτρά Πόζαρ
Ώρες: 09:00-15:00
Κόστος: 55,00€ / άτομο
Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια πισίνα ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια, φυσικούς καταρράκτες και άγρια βλάστηση. Νιώστε την ευεργετική και χαλαρωτική ζεστασιά του νερού (37⁰C) να εξαλείφει την κούραση του κορμιού σας, και αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στο κατάφυτο φαράγγι, κατά μήκος της κοίτης του ρέματος του Αγίου Νικολάου, γνωστού ως Θερμοποτάμου.

Ο τόπος επίσκεψης είναι η Λουτρόπολη της Αλμωπίας, γνωστή ως Πόζαρ, που αποτελείται από 48 ατομικούς λουτήρες, έξι εσωτερικές πισίνες, μια εξωτερική πισίνα (12x25m) χαμάμ, τζακούζι και υπηρεσίες σπα. Συνιστάται για ρευματικές, δερματολογικές, γυναικολογικές παθήσεις, καθώς επίσης για παθήσεις του αναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος. Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Πόζαρ είναι ευεργετικές για την υγεία όλων όχι μόνο κατά την κολύμβηση αλλά και πίνοντας το νερό τους!

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Κεντρικής Μακεδονίας – Κτήμα Γεροβασιλείου

Ώρες: 10:00-15:00

Κόστος: 75,00€ / άτομο

 
Το Κτήμα Γεροβασιλείου δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού από το 1981. Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, ένας ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα γνωστά κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου.Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι επισκέψιμο από τους οινόφιλους και όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του αμπελιού και του κρασιού.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει μια σύντομη περιήγηση του αμπελώνα, ξενάγηση στους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, της παλαίωσης και του Μουσείου Οίνου. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα κρασιά του Κτήματος στις ειδικές αίθουσες γευσιγνωσίας του οινοποιείου με την όμορφη θέα του αμπελώνα. Η εκδρομή ολοκληρώνεται με ένα απολαυστικό γεύμα δίπλα στη θάλασσα σε γνωστή τοπική ψαροταβέρνα.

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Βεργίνα-Βέροια
Ώρες: 09:00-14:00
Κόστος: 65,00€ / άτομο
pic5pic4  
 Το αρχαιολογικό μουσείο των βασιλικών τάφων στη Βεργίνα μαρτυρεί τον πολιτισμό του Μακεδονικού Βασιλείου. Η ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου του Β “, το 1977, χαιρετίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα του αιώνα. Πλούσια και εντυπωσιακά κτερίσματα ήρθαν στο φως τα οποία μπορεί να δει κανείς μαζί με τους ίδιους τους τάφους και τις εκπληκτικές τοιχογραφίες, σπάνια δείγματα ζωγραφικής από την αρχαιότητα.

Η επόμενη στάση μας θα είναι στη Βέροια, μια γραφική πόλη με μοναδικό τοπίο και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Θα διασχίσετε την πόλη για να δείτε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και την παραδοσιακή Εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα. Θα έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα παραδοσιακό καφενείο, αλλά και να περπατήσετε για λίγο μέσα από τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης που είναι γνωστή για τις πολυάριθμες βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναδικά ιστορικά της μνημεία.